Gelişimimiz ve Gelirimiz

Nakit Akışı

Merhaba arkadaşlar bugün okumaya yeni başladığım bir kitaptan söz edeceğim sizlere. Robert Kyosaki adlı yazarın Nakit Akışı Ölçüm Çeyreği isimli kitabı. Öncelikle Robert Kyosakiden biraz söz edeyim Amerikalı yazar, iş adamı ve yatırımcı. Herşeye sıfırdan tıpkı bizim gibi başlayıp bir servet kazanan birisi. Kendisi önemli olanın çok para değil özgürlükte olduğunu hep dile getiren birisi. Paranında hayatı ve özgürlüğü desteklediğine inanır. Bu kitabındada bunlardan bahseder hayatta 4 çalışan insan tipinin olduğu bunlar düşünce yapısından bahsediyor. Peki nedir bu 4 çeşit çalışan tip.
ÖLÇÜM ÇEYREĞİ
Ölçüm çeyreği 4 çeyrekten oluşur.
Resim:https://finansalozgurluk.blog/tag/nakit-akisi-olcum-ceyregi/
Her bir çeyrek çalışan bir kesimi temsil eder. 1. çeyrek "Ç" harfiyle gösterilir. Maaşlı
çalışanlardır  yani herhangi bir işte özel yada devlet kurumlarında çalışanları temsil eder (Öğretmen, hemşire,polis,sekreter vb.). Risk almazlar ve hayatta en büyük istedikleri sağlam güvenli ve sigortalı bir iştir. 2. çeyrek ise "S" harfiyle gösterilir.Yani serbest çalışan kendi işlerinde çalışan kişiler (Tesisatçı, elektrikçi, özel iş yeri olan avukat vb.). Çok çalışırlar birincil hedefleri itibar ve ünvanlarıdır. 3. çeyrek ise "İ" harfiyle gösterilir. İş sahipleridir kendi sistemlerini kurarlar ve kendi işlerinde çalışacak zeki insanları bulurlar. Önemli olan güzel bir şekilde işleyecek bir sistem kurabilmektir Bill Gates, Henry Ford vb. bu insanlara örnektir. 4. çeyrek ise "Y" harfi ile gösterilir. Yatırımcılardır bunlar paranın gücüyle para kazanırlar yani yatırım yatarak bir işletmeye ortak olmak, hisse senedi almak vb. Risk bunlar için sevindirici bir haberdir çünkü riskle beraber fırsatın doğduğuna inanırlar. Donald Trump, Robert Kyosaki vb. bunlara örnektir.
Arkadaşlar sizlerde ölçüm çeyreğinin neresinde olduğunuzu tespit edebilirsiniz diğer yazılarımda da çeyrekler arası geçişten veya aynı anda birden fazla çeyreğin içinde olmak gibi konulardan bahsedeceğim esenlikle kalın umarım size faydası olmuştur. 😊

Yorumlar

Yorum Gönder